Fascinerend wat mensen doen

Al mijn hele leven verwonder ik me over al het moois dat de mens maakt, maar ook al het moois dat de mens kapot maakt. Wat drijft ons daartoe? Daarover zal ik mijn ideeën en gedachten spuien.

Ik ben gefascineerd door de natuur. Het koraal op Curaçao, de bergstroompjes in Slovenië. Ze overdonderden me. Mijn aandachtsboog is normaal redelijk kort, maar ik kan probleemloos uren dobberen, wandelen of fietsen door een natuurlijke omgeving. Achter elke hoek zit namelijk een nieuwe wereld, die het verkennen waard is.

Maar ik ben ook gefascineerd door architectuur en stedenbouw. Meestal positief, soms erg negatief. Ik verbaas me bijvoorbeeld over grote grijze industrieterreinen en de nonchalance waarmee we die uit de grond stampen. Uit die terreinen is ongeveer elk sprankje vreugde gehaald. Dat lijkt ons echter niet te deren: in de grijze kolossen worden immers de producten gemaakt waar we dagelijks plezier van hebben, en daar gaat het uiteindelijk om.

Anderzijds: de industriële stalen bouwwerken in het Duitse Ruhrgebiet vind ik dan weer fantastisch. Jaarlijks bezoeken we het festival Extraschicht, waarbij de kolenfabrieken ’s nachts ook geopend zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s